Kérdése van?  +36-20/3434-551

Tartsd frissen a honlapod!
üzleti sikered múlik rajta!

Google Pingvin 4.0 elindult! Erős változások a találati listán

Google 2016.szeptember.23. pénteken a Webmaster Central Blog oldalán közzétette, hogy elindította az eddig olyannyira rettegett Pingvin 4.0 algoritmusát.

Google Pingvin 4.0 elindult! Erős változások a találati listán

 

Ha valaki sűrűn figyeli a keresési eredményeket, akkor tapasztalhatta, hogy már 2016. szeptember elején is történt egy nagy változás, amely rengeteg honlapot érintett és szépen átrendeződött a találati lista. Ez csak egy kisebb frissítés volt a Google részéről, de már ez is elég komoly változást eredményezett.

 

Az algoritmus összes nyelven fut, tehát a magyarországi Google keresőt is érinti!

Az új Pingvin teljesen új alapokra épül. Talán ennek hatására sokkal tisztább lesz a kereső, és végre a tisztességes honlapok előtt nyílik meg a kapu a jó helyezésért, teljesen elzárva az út az illegális módszereket alkalmazó, nyerészkedő honlapok előtt.

 

A Pingvin jelen 4.0 algoritmusában nagyon fontos változtatás, hogy ez már valós időben fut. Tehát, ha a honlapunk tartalmán változtatunk valamit, akkor már a következő indexelésnél látható lehet a változás, így talán szinte azonnal eredményt kaphatunk. Ezáltal adott lehet a lehetőség, hogy gyorsan vissza tudjuk hozni megbüntetett honlapunkat a találati listák megfelelő helyére. Ha ügyesek vagyunk.

 

A Pingvin mostantól leértékeli a SPAM oldalakról érkező linkeket. Ennek eredménye lehet, hogy a honlap találati helyezése nagymértékben visszaesik, de a kifinomultság révén nem az egész honlap, domain lesz büntetve, hanem csak az adott aloldalak, talán bizonyos területek.

 

A Google közleménye szerint az algoritmus több mint 200 tényező alapján rangsorolja a honlapokat. Mint például a friss tartalom, a tartalomban lévő szavak, a PageRank, ...

Fontos tényező még, hogy a Pingvin mostantól az alapalgoritmus része lett. Tehát a Pingvin egyike lett a 200 tényezőnek, ami alapján a Google rangsorolja a honlapokat.

 

A Pingvin algoritmus 2012-ben lett híres és rettegett, mivel első lefutása után rengeteg honlap kapott büntetést és ezáltal tűnt el, vagy lett jóval hátrébb sorolva a találati listán. Mérgelődött sok cég is elég szép számmal. Ez akkoriban elég jelentősen megváltoztatta a keresőoptimalizálás menetét.

Ebben az időben főleg azok a honlapok lettek büntetve és tűntek el a kereső találati listájáról, melyeknél a linképítés során olyan módszereket alkalmaztak, melyek nem felelt meg a Google irányelveinek. Ez most jelenesetben sem lesz máshogy!

 

Most az új Pingvin hatására végre tényleg csökkeni fog a katalógus linkek halmozása, egyben népszerűsége és már a Google által is régóta hangoztatott fő tényező, a tartalom lesz a fő szempont minden oldaltulajdonos számára.

 

{JFBCLike width=80 layout=box_count show_faces=false share=true action=like colorscheme=light kid_directed_site=false}
{JFBCLike width=80 layout=box_count show_faces=false share=false action=recommend colorscheme=light ref=homepage kid_directed_site=false}
{SCGooglePlusOne annotation=bubble size=tall align=left expandTo=top,right recommendations=true}

kerjen ajanlatot most