Kérdése van?  +36-20/3434-551

Tartsd frissen a honlapod!
üzleti sikered múlik rajta!

Milyen kockázattal jár, ha Joomla honlapot nem verzió frissíti?

Sokszor hallani az alábbi indokokat, mikor a Joomla verzió frissítés elhanyagolásának kockázatáról beszélnek. Ez a biztonsági kérdés igen súlyos probléma.

Milyen kockázattal jár, ha Joomla honlapot nem verzió frissíti?
verziofrissites kockazat

Mivel internetről van szó, nagyjából nincs olyan, amit ne lehetne feltörni, de alaposan meg lehet nehezíteni csupán egyszerű karbantartással. Talán a legsúlyosabb időszak 2015. december 14-én volt, mikor felfedeztek egy nagy biztonsági rést, melyben érintett volt 1.5 verziótól 3.4.5 verzióig minden Joomla. Ebben az időben szinte minden harmadik honlap veszélynek volt kitéve és szinte majd mindegyikbe be is jutottak a vírusok.
A jó hír az, hogy mikor ez kiderült, akkor rohamosan új verziót adtak ki, melyben javították a biztonsági problémát. Nagy fejfájást okozhatott azoknak, akik ezt a verzió frissítést is elhanyagolták.

De ilyen problémáról hallhattunk már, olvashattunk már Windows, Android, iOS, Google háza táján is és a megoldás ott is a minél hamarabb új verzió kiadás és frissítése.

 

verziofrissites ujkiegeszito

Ebben az évben a Joomla 3.6 jelentős javulást mutatott, számos új és hasznos fejlesztést tartalmaz, mind felhasználói felülettel, mind funkciókkal kapcsolatban.

Nem beszélve az új bővítményekről melyek szintén praktikus és hasznos funkciókkal gazdagítják a honlapokat. Némelyikük kihagyhatatlan lehet egy sikeres üzleti honlapnál, vagy webáruháznál, hiszen évről vére nem csak a technika fejlődik, de a felhasználók, látogatók elvárásai is ehhez mérten, mikor ellátogatnak egy honlapra.
Viszont ezek az új kiegészítők mindig az új verziókhoz készülnek. Régi, elavult Joomla verzióval nem lehetnek kompatibilisek.

 

verziofrissites felhasznalobarat

Minden egyes Joomla verzió egyre fejlettebb. Sokkal könnyebb és gyorsabb dolgozni vele. Ma már például nem probléma, ha írunk egy új cikket és közben jövünk rá, hogy még nem hoztunk létre hozzá egy új kategóriát. Joomla 3.6 verziónál lehetőségünk van egyenesen a cikk szerkesztőből is új kategóriát létrehozni.

Teljesen mobilbarát admin felület. Az új bővítmények, (vagy frissített régi bevált bővítmények) is már mobilbarát adminisztrációs felülettel rendelkeznek. Jelentős változáson ment át az adminisztrátorok kezelése is. SEO feladatok elvégzése is széleskörűen megoldott további beépülők telepítése nélkül is. ...

 

phpverzio

Bármilyen szoftverről is van szó, up-to-date állapotban kell tartani. Tárhelyszolgáltatóknál is ugyanez a helyzet. (persze most a jó tárhelyszolgáltatókról van szó) Szervereiken használt szoftvereket időről időre verzió frissíteniük kell. Viszont az új PHP verzió alatt már a régi, elavult verziószámú szoftverek, mint például a Joomla, nem fognak működni.

 

 

{JFBCLike width=80 layout=box_count show_faces=false share=true action=like colorscheme=light kid_directed_site=false}
{JFBCLike width=80 layout=box_count show_faces=false share=false action=recommend colorscheme=light ref=homepage kid_directed_site=false}
{SCGooglePlusOne annotation=bubble size=tall align=left expandTo=top,right recommendations=true}

kerjen ajanlatot most