Kérdése van?  +36-20/3434-551

Tartsd frissen a honlapod!
üzleti sikered múlik rajta!

Joomla 1.5 honlap verzió frissítés és honlap felújítása - turekmiklos.hu

Joomla 1.5 honlap verziófrissítés Joomla 3 verzióra. Verziófrissítés után egy kis honlap felújítás és reszponzív - mobilbarát Joomla sablon készítése.

verziofrissites joomla 02

 

Együtt
dolgoztunk a
  • Joomla 1.5 honlap verziófrissítésén
  • reszponzív Jommla sablon készítésén
  • egyedi K2 sablon készítésén
  • új funkciók kialakításán
Alkalmazott
rendszer
  • Joomla 3.x CMS

Alkalmazott
komponensek

K2 - továbbfejlesztett tartalomkonstrukciós komponens

JCE - szövegszerkesztő komponens és beépülő modulok

RSForm - űrlap küldő komponens és modulok (email küldő)

Google naptár komponens - integrálja a Google naptárakat, 3 db hasznos funkciós modullal

Alkalmazott
modulok

Facebook - Like Box modul

Google+ - Google Plus modul

EasyBook - vendégkönyv

News Show Pro - hírek modul

Alkalmazott
beépülők

Articles Anywhere - cikk bárhol beépülő modul

Tabber - tabber beépülő modul (fülecskés felosztású tartalom)

verziofrissites 6

 

Megrendelő

Turek Miklós színművész

 

 


 

Joomla verzió frissítéséről, felújításáról néhány mondatban...

 

Ismét egy egyszerűnek tűnő feladatnak néztünk elébe. Viszont ahogy elindultak a munkálatok és mélyebbre és mélyebbre haladtunk a rendszerben, egymás után érdekes dolgok kerültek felszínre, amik egyre inkább nehezítették a Joomla verziójának migrálását és frissítését.

 

verziofrissites 3

 

Joomla verzió frissítése, migrálás  Joomla 1.5 verziót frissítettük és migráltuk a jelenleg legfrissebb Joomla 3-as verzióra. a Joomla alaprendszer és hozzá tartozó modulok, beépülőmodulok frissítésével és migrálásával még nem ütköztünk különösebb problémákba, leszámítva a Joomla sablonját, de ezzel itt nem foglalkoztunk, mert később úgyis új reszponzív sablont készítünk a honlaphoz.. (hál Istennek, mert ezzel sokat szívtunk volna)
Akkor keztünk problémákba ütközni, mikor a Joomlához telepített kiegészítő komponenseket és modulokat kellett volna frissítenünk és migrálnunk. Oka, hogy anno nem megfelelően, vagy értelmetlenül kiválasztott komponensek, modulok lettek telepítve, nem optimálisan beállítva. Ilyen problémák nem kevés plusz munkaórát okoznak, egy egyszerűen és gyorsan elvégezhető feladatnak.

 

Joomla bővített konfigurálás  a fenti problémát megoldottuk új kialakításokkal, beállításokkal és új kiegészítők telepítésével. Így viszont amit sajnos nem lehetett megúszni, hogy a régi tartalmat nem tudtuk migrálni az új frissített verzióba, ezért mindent újra fel kellett tölteni. (galéria, vendégkönyv, tartalom, stb..) Szóval ezzel az erővel hirtelen új honlapot is csinálhattunk volna :)

 

Joomla tartalomkarbantartás  a verzió frissítéssel együtt aktuálissá vált a honlap tartalmának újragondolása is. Nem teljesen, de újra kellett gondolni az oldal navigálást és a honlap tartalmának kategorizálást is, mivel a honlapfelújítás másik fő célja a Joomla rendszer verziófrissítésén túl, hogy mostantól teljesen csak portfólió oldalként üzemeljen és támogassa egy másik honlap sikerét és ismertetését.

 

kreatív - honlaparculat  A honlap arculatát, grafikáját érintő elképzelések nagyon nem változtak, tehát a sablonhoz szükséges garfikai anyagokat nem kellett tervezni. A honlap megjelenésén csak annyi változás ment végbe, amennyi az új reszponzív sablonnak szüksége volt. Viszont az illusztrációkat illetően bőven adódtak grafikai utómunkálatok. Sok sok fényképnél szükséges utómunkálatok.

 

reszponzív Joomla sablon készítése  Miután az új honlaparculat és a honlap elrendezése a  kreatív  részben képpé formálódott, elkészítettük a Joomla reszponzív sablonját, mely már eszköz, kijelző független. Az új reszponzív sablon érzékeli, hogy milyen méretű kijelzőn kell megjelenítenie a honlapot és a kijelző méretének megfelelően átalakítja, átrendezi a honlap tartalmát. Az új Joomla sablonnal a honlap méretét is piszkosul csökkentettük, mert a régi verzióban majd 10-15 sablonból építkezett a honlap azzal a céllal, hogy minden menüpontnak más és más háttere lehessen. Most a különböző háttereket modulpozícióval oldottuk meg. Így amellett, hogy most a honlap tulajdonosa is könnyedén le tudja cserélni, módosítani a háttereket, a honlap mérete is alaposan lecsökkent, hisz nincs már szükség a sablon többszörözésére.

 

verziofrissites 9

 

Joomla bővített konfigurálás  Kérések között szerepeltek új funkciók is az oldalra, de végül átbeszélések után egy új funkciót alakítottunk csak ki, mely segítségével a honlapon megjelenik a Google naptár, számos beállítási lehetőségekkel és 3 kapcsolódó modullal, melyek 3 különböző hasznos funkciókat látnak el. (Naptár modul, melyben a dátumok megjelölésével jelzi az eseményeket. Megjeleníti a legfrissebb eseményeket. Megjeleníti a közelgő eseményeket, akár visszaszámlálóval. stb...)

 

verziofrissites 7

Jooma verziófrissítés előtt

verziofrissites 7 1

Joomla verziófrissítés után

 

A honlap - Bemutatkozás - oldala

verziofrissites 01

A honlap egyik  - Munkáim - oldala

verziofrissites 02

 

{JFBCLike width=80 layout=box_count show_faces=false share=true action=like colorscheme=light kid_directed_site=false}
{JFBCLike width=80 layout=box_count show_faces=false share=false action=recommend colorscheme=light ref=homepage kid_directed_site=false}
{SCGooglePlusOne annotation=bubble size=tall align=left expandTo=top,right recommendations=true}